Вижте най-новия патрулен кораб на Русия в Черно море

Министерството на отбраната на Руската федерация публикува фоторепортаж от специално учение на Черноморския флот. Сред корабите, участвали в учението, е и най-новият патрулен кораб “Дмитрий Рогачев”.

Моряците отработиха близо до Севастопол попълване на корабните запаси на море и оказване на помощ на аварирали плавателни съдове.

В ученията участваха около десет кораба и спомагателни плавателни съда, както и морската авиация, предаде “Российская газета”, информира Russia Beyond.

“Дмитрий Рогачев” е първият сериен патрулен кораб по проект 22160. Той е създаден в Татарстан, като бе прехвърлен на Черноморския флот през юни и причислен към военноморската база в Новоросийск.

Корветата по проект 22160 за първи път в историята на руското корабостроене е реализирана на модулен принцип – оръжията на “Дмитрий Рогачев” могат да се променят и допълват в зависимост от поставената задача.

В основната си версия корабът е оборудван със 76-мм артустановка и преносимитe ракетно-зенитни комплекси (ПЗРК) “Игла”. В допълнение към тях е възможна бърза инсталация на противоподводни оръжия или крилати ракети.

Източник Снимки, Twitter

Последни новини

Последни новини

Румънските морски пристанища обявиха рекорден товарооборот

С 12% повече товари са обработили морските пристанища на Румъния за 2022 г., обявиха от румънската пристанищна администрация. В морските терминали са обработени общо 75,55

Турция започва активна експлоатация на газовите находища в Черно море до края на март

Турската държавна енергийна компания ТПАО обяви, че сондажният кораб Фатих е започнал да извършва нов сондаж в Черно море, предаде ТРТ. „Сондажният кораб Фатих започна

Турските кораби-електроцентрали могат да осигурят енергия за Украйна

Турската Karpowership подписа Меморандум за разбирателство с държавната "Енергийна компания на Украйна" (ЕКУ) за осигуряване на енергийни мощности. Един от дискутираните

Близо 19 млн. тона зърнени товари са изнесени от пристанищата на Украйна

Към 28 януари общият тонаж на зърно и други селскостопански продукти, изнесени от три украински пристанища, е 18 милиона 938 хиляди 131 тона. Общо 1371 кораба са получили

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент