Представят морски курсове и възможност за електронно обучение по проект BLUES

Резултатите от проект BLUES -BLUe growth connects European Seas / Синият растеж свързва и обединява Европейските морски пространства, ще бъдат представени на конференция, организирана от СНЦ „Морски клъстър България“.

Събитието ще се проведе на 10 септември от 1400 ч. в зала „Одесос“ на х-л Черно море.

Проектът е финансиран от Европейската комисия по програма Еразъм +, дейност КА2 „Партньорство за иновации и обмяна на добри практики – Стратегическо партньорство за професионално обучение и практика“.

Реализира се от консорциум от 5 организации от 5 различни европейски страни /Гърция, Кипър, България, Латвия и Испания/. Координатор на проекта е Община Пирея, Гърция в партньорство с Enoros Consulting Ltd, /Енорос Консултинг ООД/, Marine Cluster Bulgaria /Морски клъстър България/, Latvian Maritime Academy /Латвийска морска академия/ и Barcelona Cluster Nautic /Морски клъстер Барселона/.

Общата цел на проекта е да стимулира развитието на синята икономика в партньорските страни, да увеличи сътрудничеството между индустрията и образованието, да намали разликите в уменията на заетите в сините сектори и да увеличи познанията за Сини кариери.

В рамките на проекта са разработени три практически ориентирани курса: Морска сигурност и безопасност, и екологичен морски транспорт; Крайбрежен и круизен туризъм; Управление на  рибарство и аквакултури. Създаденият специализиран уеб-портал One Stop Shop Portal предоставя на потенциалните потребители  възможност за електронно обучение.

По време на конференцията пред аудиторията ще бъде представен проектът и ще бъдат  демонстрирани курсовете. Представители на партньорите по проекта ще споделят своя опит с участниците.

Последни новини

Последни новини

След повторната авария с тръбопровода: Емил Димитров проверява за укрита информация във Варна

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров разпореди на Басейнова дирекция „Черноморски район“ и на РИОСВ-Варна да извършат проверка и да му докладват имало ли е

Четирима се борят за две независими места в борда на Пристанище Варна

Снимка: Пристанище Варна Продължават конкурсите за избор на членове в ръководствата на държавните дружества от морската индустрия. Припомняме, че такива обяви транспортното