Двама загинали и 13 ранени при нарязването на злощастния CSL Virginia

Двама работници загинаха, а други 13 са сериозно пострадали при пореден инцидент на корабно режище в Читагонг, Бангладеш, съобщиха пред Maritime.bg от неправителствената организация Shipbreaking Platform.

Инцидентът е станал на режище „Ziri Subedar“, на което чрез нарязване се извежда от експлоатация злощастният контейнеровоз CSL VIRGINIA (IMO 9289568).

15 души са загинали на корабните режища в Читагонг от началото на годината.

Maritime.bg припомня, че CSL VIRGINIA бе ударен в мидела от движещ се с 19 kn ферибот край Корсика през октомври м.г. Съдът бе изведен на режище в Бангалдеш през февруари т.г.

Разследването на инцидента установи, че чатове и разговори по мобилен телефон са в изключителна поредица от човешки грешки, станали причина за сблъсъка между ферибота ULYSSE и контейнеровоза CLS VIRGINIA.

Всичко по темата:

Последни новини

Последни новини

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от

От началото на войната в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води

От началото на военния конфликт в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води, каза днес пред журналисти командирът на ВМС