Започна отбелязването на годишнината на РКТ

С Детски навигационен ден и много усмивки започна отбелязването на празника 20 години РКТ в България

С вълнуващо плаване на ученици от варненското средно училище „Св. Климент Охридски“ с ветроходния кораб „Калиакра“ започна отбелязването на празника 20 години Ръководство на корабния трафик в България.

Детският навигационен ден продължи с посещение на децата, участващи в програмата за популяризиране на морската професия „С кораб около света“, на Бреговия център за управление и информационно обслужване на корабоплаването в Аспарухов парк, изграден от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“, където самите те се включиха в управлението на корабните маневри.

ДП „Пристанищна инфраструктура“ зарадва малките морячета с подаръци за първия учебен ден и специална релефна географска карта на България, а те от своя страна ни подариха най-ценния подарък: много детски усмивки.

Организираният от ДП „Пристанищна инфраструктура“ празник по повод 20 години Ръководство на корабния трафик в България, продължава до 17 септември 2019 г., когато предстоящата международна конференция в „Рослин Димят хотел Варна“ ще събере на едно място представители на световния морски елит и десетки български експерти в бранша.

Тридневното събитие, организирано от ДП „Пристанищна инфраструктура“, ще завърши с официално откриване на декоративно-пластична композиция „Котвата“, която ще краси пространството до Брегови център-Варна.

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на