Започна отбелязването на годишнината на РКТ

С Детски навигационен ден и много усмивки започна отбелязването на празника 20 години РКТ в България

С вълнуващо плаване на ученици от варненското средно училище „Св. Климент Охридски“ с ветроходния кораб „Калиакра“ започна отбелязването на празника 20 години Ръководство на корабния трафик в България.

Детският навигационен ден продължи с посещение на децата, участващи в програмата за популяризиране на морската професия „С кораб около света“, на Бреговия център за управление и информационно обслужване на корабоплаването в Аспарухов парк, изграден от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“, където самите те се включиха в управлението на корабните маневри.

ДП „Пристанищна инфраструктура“ зарадва малките морячета с подаръци за първия учебен ден и специална релефна географска карта на България, а те от своя страна ни подариха най-ценния подарък: много детски усмивки.

Организираният от ДП „Пристанищна инфраструктура“ празник по повод 20 години Ръководство на корабния трафик в България, продължава до 17 септември 2019 г., когато предстоящата международна конференция в „Рослин Димят хотел Варна“ ще събере на едно място представители на световния морски елит и десетки български експерти в бранша.

Тридневното събитие, организирано от ДП „Пристанищна инфраструктура“, ще завърши с официално откриване на декоративно-пластична композиция „Котвата“, която ще краси пространството до Брегови център-Варна.

Последни новини

Последни новини

По света и у нас

САЩ продава торпеда на Тайван

Малко след полагането на клетва на президента на Тайван Цай Ингвен , правителството на САЩ обяви одобрение на нова сделка за доставка на оръжие за Тайпе. Ще бъдат доставени

ДАР ще следи за хибридни атаки

Депутатите разшириха правомощията на Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР). Промените в закона предвиждат разузнаването да следи за „хибридните атаки и асиметричните рискове

По света и у нас