Започна отбелязването на годишнината на РКТ

С Детски навигационен ден и много усмивки започна отбелязването на празника 20 години РКТ в България

С вълнуващо плаване на ученици от варненското средно училище „Св. Климент Охридски“ с ветроходния кораб „Калиакра“ започна отбелязването на празника 20 години Ръководство на корабния трафик в България.

Детският навигационен ден продължи с посещение на децата, участващи в програмата за популяризиране на морската професия „С кораб около света“, на Бреговия център за управление и информационно обслужване на корабоплаването в Аспарухов парк, изграден от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“, където самите те се включиха в управлението на корабните маневри.

ДП „Пристанищна инфраструктура“ зарадва малките морячета с подаръци за първия учебен ден и специална релефна географска карта на България, а те от своя страна ни подариха най-ценния подарък: много детски усмивки.

Организираният от ДП „Пристанищна инфраструктура“ празник по повод 20 години Ръководство на корабния трафик в България, продължава до 17 септември 2019 г., когато предстоящата международна конференция в „Рослин Димят хотел Варна“ ще събере на едно място представители на световния морски елит и десетки български експерти в бранша.

Тридневното събитие, организирано от ДП „Пристанищна инфраструктура“, ще завърши с официално откриване на декоративно-пластична композиция „Котвата“, която ще краси пространството до Брегови център-Варна.

Последни новини

Последни новини

Опасна е консумацията на миди с неясен произход, предупреждават експерти

Опасна е консумацията на миди с неясен произход. Това алармират в сигнал до институциите експерти от бранша за култивиране на миди по българското крайбрежие. Диви черни миди,

Украйна има „план Б“ за износа на зърно през пристанища на Черно море

Украйна е готова с "План Б" за продължаване на зърнения коридор в Черно море и без подкрепата на Русия. Това заяви министърът на земеделието на страната Микола Солски, цитиран

Във Военноморска база Бургас отбелязаха 60-ата годишнина на Четвърти дивизион патрулни кораби

Във Военноморска база Бургас тържествено беше отбелязана 60-ата годишнина от създаването на 4-ти Дивизион патрулни кораби. Със заповед на тогавашния командващ на флота