Турски учебен кораб е на посещение във Варна

От 15 до 18 септември на посещение във Варна ще пристигне учебният кораб „Санджактар“ (TCG Sancaktar) от състава на Военноморските сили на Турция.

Старши на похода е капитан І ранг Ерол Кючук (Captain /Navy Erol Küçük), а командир на турския военен кораб – капитан І ранг Серхан Атеш (Captain /Navy Serhan Ateş).

Ръководител на учебната практика на групата курсанти от турските Военноморски сили е капитан ІI ранг Кадир Атасевен (Commander Kadir Ataseven).

В програмата за посещението във Варна са предвидени протоколни визити, посещения и разглеждане на ВВМУ „Н.Й. Вапцаров“ и Военноморския музей, както и спортни срещи между отбори на българските и турските курсанти.

Корабът ще напусне пристанище Варна на 18 септември.

Последни новини

Последни новини

По света и у нас

САЩ продава торпеда на Тайван

Малко след полагането на клетва на президента на Тайван Цай Ингвен , правителството на САЩ обяви одобрение на нова сделка за доставка на оръжие за Тайпе. Ще бъдат доставени

ДАР ще следи за хибридни атаки

Депутатите разшириха правомощията на Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР). Промените в закона предвиждат разузнаването да следи за „хибридните атаки и асиметричните рискове

По света и у нас