Зам.-генералният секретар на IMO посети ВВМУ

Заместник-генералният секретар на Международната морска организация (IMO) – Лорънс Барчу, заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията – Велик Занчев, и главният секретар на ИА „Морска администрация“ – Петър Киров, посетиха ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Поводът за официалната визита е съвместната организация на Регионален курс за одитори по Схемата за одитиране на държава – членка на Международната морска организация (IMO).

Целта на обучението е да се повиши административният капацитет за изпълнение на ангажиментите в съответствие с инструментите на IMO.

Преди официалното откриване на 5-дневното обучение, делегацията беше посрещната от началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – флотилен адмирал професор д.в.н. Боян Медникаров. Той изнесе презентация, представяща историята, традицията и мисията на Морско училище.

„Запознавайки се с възможностите на Вашето Училище, съм сигурен, че сме избрали правилното място за провеждането на този курс“, коментира г-н Барчу, след като изслуша представянето с интерес.

По време на посещението гостите от IMO и Министерството на транспорта имаха възможност да разгледат и учебно-материалната база на Училището.

Последни новини

Последни новини

Майор Иван Савов премина в запаса

В Щаба на Военноморските сили, в присъствието на командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, командирите на военни формирования от Варненския гарнизон и личния състав на

Ученици от Морската гимназия във Варна започнаха практика на „Академик“

Снимка: Морски вестник Започнаха летните практики във Варненската морска гимназия „Св. Николай Чудотворец“. След либерализирането на правилата стана възможно и провеждането на

По света и у нас

Работодатели и самоосигуряващи се от транспорта могат да получат 290 лв. месечно за запазване на заетостта на…

Работодатели и самоосигуряващи се лица от секторите „Транспорт“, „Хотелиерство и ресторантьорство“ и „Туризъм“, чиито приходи са намалели с не по-малко от 20% за определен период,

Препоръки към българските граждани при пътувания към ЕС от трети страни

Във връзка с продължаващите ограничения при пътуване от трети страни към държави – членки на Европейския съюз, препоръчваме на сънародниците ни, пътуващи от България към страни от

По света и у нас