Зам.-генералният секретар на IMO посети ВВМУ

Заместник-генералният секретар на Международната морска организация (IMO) – Лорънс Барчу, заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията – Велик Занчев, и главният секретар на ИА „Морска администрация“ – Петър Киров, посетиха ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Поводът за официалната визита е съвместната организация на Регионален курс за одитори по Схемата за одитиране на държава – членка на Международната морска организация (IMO).

Целта на обучението е да се повиши административният капацитет за изпълнение на ангажиментите в съответствие с инструментите на IMO.

Преди официалното откриване на 5-дневното обучение, делегацията беше посрещната от началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – флотилен адмирал професор д.в.н. Боян Медникаров. Той изнесе презентация, представяща историята, традицията и мисията на Морско училище.

„Запознавайки се с възможностите на Вашето Училище, съм сигурен, че сме избрали правилното място за провеждането на този курс“, коментира г-н Барчу, след като изслуша представянето с интерес.

По време на посещението гостите от IMO и Министерството на транспорта имаха възможност да разгледат и учебно-материалната база на Училището.

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на