Глобиха капитан и старши помощник, подали невярна информация за инцидент

Глоба в размер на над 10 хил. долара ще поделят капитанът и старши помощник-капитанът на бълкер EMILIE BULKER (IMO: 9497177), плаващ под флага на Великобритания.

Причина за мярката е, че двамата са подали невярна информация за инцидент на борда към Морската администрация на Нова Зеландия.

В началото на септември т.г. в пристанище Тауранга, член на екипажа губи съзнание в товарен хамбар на кораба, в който са превозвани палмови ядки.

Капитанът на кораба е глобен с 8 505 щ. долара, а колегата му с 2 550 щ. долара, тъй като двамата заявяват, че преди допускане на лица в хамбара, са извършени всички проверки и измервания. Първият се признава за виновен и за допускане на опасни за здравето и живота на екипажа дейности.

Отделно от наложените лични санкции на двамата капитани, местните власти разпореждат да бъде изплатена компенсация в размер на над 6 000 щ. долара на пострадалия моряк, който е приет в кома в местна болница.

Мъжът е изписан от болничното заведение няколко дни по-късно.

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Кап. Христо Христов: Моята нептунова поща още намира получатели по света

Какво го е накарало да използва нептуновата поща, за да хвърли в океана близо 60 стъклени шишета с писма и как  24 години по-късно  му се обаждат чак от Южна Африка, разказва