Глобиха капитан и старши помощник, подали невярна информация за инцидент

Глоба в размер на над 10 хил. долара ще поделят капитанът и старши помощник-капитанът на бълкер EMILIE BULKER (IMO: 9497177), плаващ под флага на Великобритания.

Причина за мярката е, че двамата са подали невярна информация за инцидент на борда към Морската администрация на Нова Зеландия.

В началото на септември т.г. в пристанище Тауранга, член на екипажа губи съзнание в товарен хамбар на кораба, в който са превозвани палмови ядки.

Капитанът на кораба е глобен с 8 505 щ. долара, а колегата му с 2 550 щ. долара, тъй като двамата заявяват, че преди допускане на лица в хамбара, са извършени всички проверки и измервания. Първият се признава за виновен и за допускане на опасни за здравето и живота на екипажа дейности.

Отделно от наложените лични санкции на двамата капитани, местните власти разпореждат да бъде изплатена компенсация в размер на над 6 000 щ. долара на пострадалия моряк, който е приет в кома в местна болница.

Мъжът е изписан от болничното заведение няколко дни по-късно.

Последни новини

Последни новини

По света и у нас

САЩ продава торпеда на Тайван

Малко след полагането на клетва на президента на Тайван Цай Ингвен , правителството на САЩ обяви одобрение на нова сделка за доставка на оръжие за Тайпе. Ще бъдат доставени

ДАР ще следи за хибридни атаки

Депутатите разшириха правомощията на Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР). Промените в закона предвиждат разузнаването да следи за „хибридните атаки и асиметричните рискове

По света и у нас