Внедряват интегрирана система при бедствия и аварии в българския морски район

Снимката е илюстративна.
Снимката е илюстративна.

Първата работна среща по проект: „Извършване на предпроектно проучване и изготвяне на пакет документи за проект: „Разработване и внедряване на интегрирана информационна система за координиране и управление в реално време на операции при бедствия и аварии в българския морски отговорен район за търсене и спасяване (БМОРТС)” ще се проведе утре във Варна. Тя се организира от Изпълнителна агенция „Морска администрация“, която е и възложител на проекта.

С изпълнението на проекта ще бъдат извършени всички дейности, необходими за започване на разработването и внедряването на интегрираната информационна система при бедствия и аварии. Тя ще предоставя пълно взаимодействие и координация между различните институции.

В срещата ще участват представители на ИА „Морска администрация“, Български военноморски сили, ГД „Гранична полиция”, Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация” и ДП „Пристанищна инфраструктура”.

Проектът се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие, чрез Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ (ОПТТИ) 2014-2020 г. Изпълнител е „Инфракеър“ АД, а стойността на договора е 864 000 лева без ДДС. Краят на проекта е 31 март 2020 г.

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент