Спуснаха на вода най-големия в света контейнеровоз, задвижван с LNG

На вода бе спуснат най-големият в света контейнеровоз, задвижван с LNG, съобщиха пред Maritime.bg от пресслужбата на CMA CGM.

CMA CGM JACQUES SAADE е с капацитет за превоз на 23 000 TEU.

Той е част от серия 9 еднотипни контейнеровоза, които според компанията, полагат основите на едно по-добро и светло бъдеще за шипинга.

Всички кораби от серията ще плават под флага на Франция. Флагманът на серията носи името на основателя на френския конгломерат.

Видео:

„Чрез този стратегически избор CMA CGM Group потвърди своята твърда ангажираност за опазване на околната среда и водене на енергийния преход в индустрията“, подчертават още от компанията.

LNG осигурява намаляване с до 99% на емисиите на серни оксиди и фини частици, емисиите на азотни окиси с до 85% и тези на въглероден диоксид с около 20%, според CMA CGM.

Новите „еко-гиганти“ ще обслужват френските линии между Северна Европа и Азия.

Корабите от серията имат и нов дизайн на мостика, на който вече ще има „тактически дисплей“, осигуряващ по-добър преглед на картите, система за прогнозиране движението на съда в рамките на следващите 3 минути, умна система от камери, с която на мостика ще се осигури „птичи поглед“ над кораба.

За допълнително подобряване на екологичните показатели на CMA CGM JACQUES SAADE и нейните кораби-близнаци, техните форми на корпуса са хидродинамично оптимизирани. Булбът е интегриран безпроблемно в профила на корпуса, подобрени са винта и перото, коментират още от CMA CGM.

ВИЖТЕ ОЩЕ ТУК

Последни новини

Последни новини