Hyundai ще строи най-големия ледоразбивач в света

Завършили са тестовете с модел на 190,000DWT ледоразбивач за транспортиране на желязна руда, съобщиха от Hyundai Heavy Industries.

Корабът ще бъде най-големия търговски ледоразбивач в света, твърдят от Hyundai Heavy. Съдът ще бъде 310м. дълъг и 51м. широк и ще бъде способен да плава през полета с дебелина на леда от 1,7м. със скорост от 6 kn.

Благодарение на използваните технологии съдът ще бъде с 5% по-икономичен и два пъти по-бърз от бълкери със същите характеристики, смятат от Hyundai.

Търсенето на кораби способни да плават в ледова обстановка ще се засили, тъй като ледовете в Арктическо море продължават да намаляват, което отваря важни морски пътища и спомага за изследвания за природен газ, петрол и желязна руда в района.

От Hyundai съобщават още, че са развили специална технология за заваряване, която ще се използва при полярни газовози в бъдеще.

maritime.port.bg – Технологии

Последни новини

Последни новини

В крайно тежко състояние са брегозащитните съоръжения по Северното Черноморие

Снимка: Олег Ласточкин, © РИА Новости В крайно тежко техническо състояние и опасни за ползване са двадесет и девет от брегозащитните съоръжения по Северното Черноморие. Това

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент