Арести за корупция в пристанище Солун

Гръцките власти повдигнаха обвинения за корупционни практики срещу 18 души, сред които началникът на пристанищната полиция.

Става дума за сложна схема, по която, според разследващите, са организирани буксирните операции в пристанището, така че да се осигури работа само за четири подбрани компании.

Сред задържаните има шестима пилоти, собствениците на четирите фирми, извършващи маневрена дейност и буксирни услуги, както и други седем служители.

Арестуваните отхвърлят всички обвинения.

Причина за арестите става сигнал от компания, според която даден кораб се вкарва с много повече от необходимия брой влекачи. Освен това по-малките участници на пазара са изхвърлени от бизнеса, заради схемата, тъй като не разполагат с толкова голям брой буксири.

Мениджмънта на Солунското пристанище, заяви в позиция, цитирана от AP, че случаят няма да повлияе на операциите в порта.

Последни новини

Последни новини

Черно море – Бриз: Разрушиха ни 60-годишен мост, който ние сме градили и дейността ни спира

Ръководството на варненския ветроходен клуб "Черно море - Бриз" твърди, че част от 60-годишен мост на брега на езерото е разрушен. Буквално е строшен и целостта му е нарушена.

Лавров: Присъствието на американски кораби в Черно море е придружено от агресивна реторика

Снимката е илюстративна. Американското посолство в Анкара е уведомило Турция за отмяна на преминаването на два кораба от Военноморските сили на САЩ през Босфора към Черно море,