Арести за корупция в пристанище Солун

Гръцките власти повдигнаха обвинения за корупционни практики срещу 18 души, сред които началникът на пристанищната полиция.

Става дума за сложна схема, по която, според разследващите, са организирани буксирните операции в пристанището, така че да се осигури работа само за четири подбрани компании.

Сред задържаните има шестима пилоти, собствениците на четирите фирми, извършващи маневрена дейност и буксирни услуги, както и други седем служители.

Арестуваните отхвърлят всички обвинения.

Причина за арестите става сигнал от компания, според която даден кораб се вкарва с много повече от необходимия брой влекачи. Освен това по-малките участници на пазара са изхвърлени от бизнеса, заради схемата, тъй като не разполагат с толкова голям брой буксири.

Мениджмънта на Солунското пристанище, заяви в позиция, цитирана от AP, че случаят няма да повлияе на операциите в порта.

Последни новини

Последни новини

Секретен доклад във Великобритания: 55 китайски подводничари загинаха при инцидент

Най-малко 55 китайски подводничари са загинали на борда на подводница, твърдят медии във Великобритания, които цитират секретен доклад на Кралските Военноморски сили.

Бургас посреща MedCruise

Бургас ще бъде домакин на 63-та Генерална асамблея на Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища – MedCruise. Асамблеята ще се проведе в периода 10 - 13 октомври

ДФЗ изплати над 2,7 млн. лева на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014–2020

Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) изплати през септември 2 702 599,59  лв. на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020.