Ще падат още глави в пристанищата, ще махнем династиите, закани се министър в Украйна

Уволнени са директорите на трите държавни предприятия, които оперират украинските пристанища Черноморск, Белгород-Днестровски и Одеса.

“Всичко ще си дойде на мястото, ще се спрат “договорките” в пристанищния отрасъл, ще се премахнат династиите, всичко ще се промени”, закани се министърът на инфраструктурата на Украйна Владислав Криклий на брифинг в Одеса.

Той дори си позволи да употреби думата “джихад”, заявявайки че така ще се бори с корупцията в държавните пристанища.

“Държавата не се явява ефективен собственик, затова ние се надяваме да възложим пристанищата на концесия. Това в никакъв случай обаче не означава, че няма да реагираме, когато действията на мениджмънта на държавните пристанища е против интереса на страната”, подчерта още Криклий.

Той даде за пример уволнения директор на пристанището в Одеса, който се нареждал в челната 10-ка по размер на заплатата сред държавните компании, въпреки влошеното финансово състояние на порта.

Въпросният директор получавал близо 17 хил. евро месечно възнаграждение, според думите на министъра.

Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент