МЗХ поставя пристанищата под мониторинг за зърнените култури

Пристанищата за обществен транспорт на Черно море и р. Дунав, през които се извършва внос и износ на зърнени култури, ще бъдат поставени под мониторинг от Министерството на земеделението (МЗХ).

Това става ясно от публикуван в сайта на ведомството проект за изменение на Наредба 23/2015 г. за реда и условията за мониторинг на зърнения пазар, сочи справка на Maritime.bg.

Според проекта за изменение на наредбата, ежеседмично ще се публикува обзор за състоянието на зърнените пазари и движението на зърното в страната.

Пристанищата ще бъдат задължени да изпращат ежеседмично по електронен път събраната информация за направлението, вида и количеството изнесено и внесено зърно по видове.

Директорите на областните дирекции „Земеделие“ определят със заповед длъжностни лица, които извършват мониторинг на пристанищата, от които се извършват износ, внос и вътрешнообщностни доставки на зърно. При извършване на мониторинга длъжностните лица ще имат право на свободен достъп до всички терминали на морските и речните пристанища.

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент