Разместване на товара е причина за трагичния инцидент на EUROFERRY MALTA

Разместване на товара в превозвано ремарке е причина за трагичния инцидент на борда на ферибот EUROFERRY MALTA, на който вчера загина 24-годишен български моряк, а други трима пострадаха.

Информацията беше потвърдена пред Maritime.bg както от компанията-собственик на кораба “Malta Motorways of the seas”, така и от представителството на гръцката “Valiant Shipping” у нас.

И четиримата български граждани са членове на палубната команда на построения през 1995 г. съд, плаващ под малтийски флаг.

EUROFERRY MALTA е попаднал в изключително тежка хидрометеорологична обстановка, а недобре обезопасен товар в едно от ремаркетата на борда води до наклоняването му и последвалия инцидент, според източник на Maritime.bg в “Malta Motorways of the seas”.

“Недобре обезопасен товар в едно от ремаркетата става причина то да се наклони и подпре на друго ремарке, тогава е настъпил инцидентът”, каза източникът.

Припомняме, че медии в Италия разпространиха информация за възрастта на българските моряци, според която те са на 51, 23 и 24-годишна възраст.

Загиналият млад моряк е на възраст 24 години, според първичната информация.

Очаквайте подробности.

Още по темата и видео, вижте тук:

Последни новини

Последни новини

Българо-румънски енергиен остров в Черно море носи 6 млрд. евро приходи и над 20 хил. нови работни места

Енергиен остров в Черно море, изграден съвместно от Румъния и България, би улеснил разгръщането на мултигигаватов офшорен вятърен капацитет, като същевременно ще избегне

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент