Форум събра курсанти от четири страни във ВВМУ

ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ бе домакин на международна конференция под наслов „Моята професия през 2040 г. – перспективи за развитие на висшето образование“. Във форума взеха участие курсанти от Военноморското училище във Варна, полската Военноморска академия „Героите на Вестерплате“ в Гдиня, Военноморската академия „Мирча чел Батран“ в Констанца, Румъния, и Университета по навигация в Батуми, Грузия.

На 10.10.2019 г., конференцията бе открита с два пленарни доклада – от доц. д-р Сияна Люцканова и асистент д-р Анна Караденчева.

По време на форума курсантите имаха възможността да представят вижданията си относно перспективите за развитие на висшето образование. В рамките на работната сесия бяха изнесени редица доклади, свързани с теми за националната сигурност, IT сферата и защита от кибератаки.

Курсантите от Военноморско училище представиха 15 доклада. Представителите на чуждестранните университети изнесоха по 2 доклада от всяка държава.

В края на форума най-добрите доклади на участниците бяха отличени, съобщиха от училището.

Последни новини

Последни новини

По света и у нас

Премиерът Бойко Борисов настоява за сваляне на охраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски

Министър-председателят Бойко Борисов призовава изпълняващият длъжността в момента началник на Националната служба за охрана да свика незабавно, още днес, комисията по член 23

Работодатели и самоосигуряващи се от транспорта могат да получат 290 лв. месечно за запазване на заетостта на…

Работодатели и самоосигуряващи се лица от секторите „Транспорт“, „Хотелиерство и ресторантьорство“ и „Туризъм“, чиито приходи са намалели с не по-малко от 20% за определен период,

По света и у нас