СТФ развива пристанището си

„Строителен и технически флот“ АД планира да развие собственото си пристанище, разположено на брега на Варненското езеро.

Това става ясно от уведомление, публикувано в сайта на компанията за хидротехническо строителство, установи справка на Maritime.bg.

В уведомлението за инвестиционно намерение се посочва, че компанията планира да изгради ново пристанище за обществен транспорт с регионално значение.

„СТФ“ АД смята да удължи съществуващия кей на пристанището със специално предназначение – „СТФ – Езерово“, което ще продължи да служи за акостиране и престой на кораби от техническия флот, а на пританището за обществен транспорт с регионално значение ще се обработват течни товари, насипни товари, зърнени храни, контейнери и други генерални товари.

Разчетният кораб за новия кей ще е с дължина 200 м., газене до 12.00 м., а прогнозният товаропоток се очаква да достигне до 4 млн. тона, според инвестиционното намерение на „Строителен и технически флот“ АД.

Последни новини

Последни новини

Инж. Славов: Абсолютно недопустими са спекулациите за измиране на риба от замърсяване във "Флотски арсенал"

Абсолютно недопустими са твърденията за замърсяване от "ТЕРЕМ КРЗ Флотски арсенал - Варна", причинило измиране на риба в акваторията на Варненското езеро. Това заяви пред

Турция прави първи сондаж в Черно море на годишнината от неуспешния преврат

Турция може да започне проучване на нефт в Източното Средиземноморие в рамките на три или четири месеца съгласно споразумение, подписано с Либия, което беше осъдено от други в

По света и у нас

По света и у нас