Започна пълненето с газ на морския участък на „Турски поток“

Турски поток, снимка: Global Look Press

Започна пълненето с газ на морския участък на газопровода „Турски поток“. Това е последният етап на тестване преди въвеждане в експлоатация, заяви операторът на проекта, цитиран от РИА „Новости“.

„Запълването на газопроводната система с газ е сериозна стъпка към началото на реалните доставки на газ за Турция и Югоизточна Европа чрез новата система на морския газопровод. Търговската експлоатация на газопровода трябва да започне преди края на 2019 година“, се казва в изявлението на оператора.

Проектът „Турски поток“ включва изграждането на газопровод, състоящ се от две тръби с капацитет 15,75 млрд. куб. м всяка.

Първата линия е предназначена за доставка на руски газ за турските потребители, а втората – за доставка на газ към страните от Южна и Югоизточна Европа.

Планира се и двете линии да бъдат изградени до края на 2019 година.

Източник RBTH

Последни новини

Последни новини

По света и у нас

САЩ продава торпеда на Тайван

Малко след полагането на клетва на президента на Тайван Цай Ингвен , правителството на САЩ обяви одобрение на нова сделка за доставка на оръжие за Тайпе. Ще бъдат доставени

ДАР ще следи за хибридни атаки

Депутатите разшириха правомощията на Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР). Промените в закона предвиждат разузнаването да следи за „хибридните атаки и асиметричните рискове

По света и у нас