Нова специалност във ВВМУ – „Мениджмънт на пасажерски кораби“

Пътническият кораб MINERVA на Морска гара – Варна, снимка: © Maritime.bg, архив, 2015 г.

„Мениджмънт на пасажерски кораби“ е най-новата специалност във Висшето военноморско училище, установи справка на Maritime.bg в сайта на учебното заведение.

Става дума за четиригодишен курс, който има цел да подготовя среден ръководен персонал и специалисти по управление на ресурси и дейности в круизната корабоплавателна индустрия.

Курсът е предназначен да предостави на студентите знанията и уменията, като осигури разбиране на елементите, свързани с живота и работата на пътнически кораб. Освен общата подготовка, свързана със съвременните инструменти за вземане на управленски решения в пътническата корабоплавателна индустрия, нейната история, субекти, клиенти, регулации, безопасност, сигурност, професионализъм и т.н., студентите изучават и специализирани оперативни елементи като фронт офис, обслужване на клиенти, ефективна комуникация, основни умения в областта на информационни технологии и др.

пише в описанието на специалността.

В хода на обучението, според ВВМУ, студентите от специалността придобиват професионални знания по управление на човешки ресурси и организационно поведение, оперативно ръководство, координация и управление на малки екипи, методи за оперативно управление на круизни кораби, планиране и изпълнение на круизни операции и предоставяне на пътнически и туристически услуги.

След успешно завършване студентите-випускници придобиват образователно-квалификационна степен бакалавър по специалност „Мениджмънт на пасажерски кораби“ в професионално направление „Транспорт, корабоплаване и авиация“.

А ето как, според ВВМУ, ще се реализират студентите, завършили специалност „Мениджмънт на пасажерски кораби“:

  • управител „Организиране на събития“;
  • мениджър „Управление на човешките ресурси“;
  • управител на бар;
  • управител на ресторант;
  • управител на хотел;
  • служител по сигурност и безопасност на храните и напитките;
  • управител „Маркетинг и продажби“;
  • консултант по продажби;
  • консултант „Управление на човешките ресурси“;
  • координатор „Предоставяне на туристически услуги“ и др.

Последни новини

Последни новини

По света и у нас

САЩ продава торпеда на Тайван

Малко след полагането на клетва на президента на Тайван Цай Ингвен , правителството на САЩ обяви одобрение на нова сделка за доставка на оръжие за Тайпе. Ще бъдат доставени

ДАР ще следи за хибридни атаки

Депутатите разшириха правомощията на Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР). Промените в закона предвиждат разузнаването да следи за „хибридните атаки и асиметричните рискове

По света и у нас