ВВМУ поднови споразумението за сътрудничество с Морския университет на Шанхай

Началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – флотилен адмирал професор Боян Медникаров, участва в тържествата по случай 110-годишнината на морското образование в Китай и от основаването на Морския университет на Шанхай (SMU).

Паралелно с тези тържествени събития се проведе Международна морска конференция – 2019.

Адмирал Медникаров участва в Президентския форум, организиран от SMU, на който представи предизвикателствата пред българското морско образование във времето, отделено за най-важните доклади на форума, съобщиха от ВВМУ.

Посещението в Китай беше удобен повод за подновяване на рамковото споразумение за академично сътрудничество между ВВМУ и SMU, което беше направено на 21.10.2019 г.

Началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ се срещна също с ректори и представители на повечето морски университети, които членуват в Асоциацията на морските вузове от Черноморския регион (BSAMI). Той се срещна и разговаря с президента на Морската академия на щата Масачузетс, САЩ, и с президента на Морския егейски университет на Гърция.

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Военноморският музей представя изложбата „По пътя към българското Освобождение“ по случай 3 март

В деня на националния празник 3 март Военноморският музей предлага на посетителите си изложба с непоказвани артефакти от своите фондове. Художествени и документални