Началникът на Военноморската академия на Гърция посети ВВМУ

Снимка: ВВМУ

Началникът на Военноморската академия на Република Гърция – контраадмирал Димитриос Катарас, посети ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

По време на срещата флотилен адмирал проф. д.в.н. Медникаров направи обширна презентация на дейността и мисията на Морско училище. Той представи програмите, по които се обучават курсантите и студентите на Военноморското училище. Акцент бе поставен върху новите специалности, които разкрива най-старото висше техническо училище в България.

От своя страна контраадмирал Катарас също направи презентация на гръцката Военноморска академия. Двамата адмирали съпоставиха и процентите на чуждестранните студенти, които се обучават съответно в двете висши учебни заведения.

В рамките на визитата контраадмирал Димитриос Катарас се запозна и с материално-техническата база на флотската Алма матер, съобщават от ВВМУ.

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на