35 години от провеждането на морска експедиция „Аргонавтика“

Снимка: Олег Ласточкин, © РИА Новости
Снимка: Олег Ласточкин, © РИА Новости

Тази година в международния ден на Черно море (31 октомври) Варненският археологически музей ще отбележи 35-ата годишнина от провеждането на морската експедиция „Аргонавтика 84“ – плаване с яхта по древните морски маршрути в Черно и Егейско море.

По този повод ще бъде представен документалния филм „35 века след аргонавтите“, разказващ за втория етап от експедицията, проведен през 1985 г.

Член на екипажа и в двете плавания е бил проф. Михаил Лазаров от Варненския археологически музей.

Експедиция „Аргонавтика“ поставя началото на традицията членове на музея да участват и до днес в подобни морски експедиции.
Прожекцията ще се проведе на 31.10.2019 г. (четвъртък) в залата на Учебния музей (вход откъм бул. „Съборни“) от 18.00 ч. при вход свободен.

Последни новини

Последни новини

Черно море – Бриз: Разрушиха ни 60-годишен мост, който ние сме градили и дейността ни спира

Ръководството на варненския ветроходен клуб "Черно море - Бриз" твърди, че част от 60-годишен мост на брега на езерото е разрушен. Буквално е строшен и целостта му е нарушена.

Лавров: Присъствието на американски кораби в Черно море е придружено от агресивна реторика

Снимката е илюстративна. Американското посолство в Анкара е уведомило Турция за отмяна на преминаването на два кораба от Военноморските сили на САЩ през Босфора към Черно море,