Благотворителен търг набира средства за православния храм във ВВМУ

Благотворителен търг за набиране на средства за доизграждане на православния храм „Св. Николай“ в парка на Военноморското училище се провежда вчера и днес в Библиотеката на училището.

В търга се включиха ръководството на ВВМУ, администрацията, курсанти и студенти. Всеки от тях донесе свои пособия, сувенири, украси и други вещи, които не използва. Така ненужното за един се оказа съкровище за друг. Десетки граждани се включиха в инициативата, за да помогнат за каузата.

На търга бяха изложени и продадени артикули от всички краища на света. От екзотична змийска ракия от Виетнам, до макет на индийския Тадж Махал, изработен от кристал, ръчно направени мечове и императорски сервиз за чай от Япония.

Парите, събрани от благотворителната инициатива, ще помогнат за заключителната фаза от изграждането на храма. Предстои изработване на идеен проект за изографисване на светата обител и вътрешното ѝ изписване, съгласно православния канон.

Основният камък на храм „Св. Николай“ при ВВМУ бе поставен от Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Кирил в края на 2015 г., след освещаване на мястото. Църквата се изгражда изцяло с доброволно дарени от граждани и институции средства.

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини