Учение край Сирия на руския Черноморски флот

Снимка: Виталий В. Кузмин, RBTH.com

Край бреговете на Сирия руски военни кораби и авиация проведоха съвместни учения по подсигуряването безопасността на корабоплаването в Средиземно море, съобщи „Российская газета“.

В маневрите участие взеха 5 кораба и поддържащи съдове, самолет за далечно радиолокационно откриване А-50У и изтребители Су-35С, както и брегови ракетен комплекс „Бастион“.

Както заяви пред ТВ „Звезда“ капитан I ранг Сергей Тронев, специфично за тези учения е това, че в тях участие вземат силите на Черноморския и на Балтийския флот.

Моряците и летците отработиха още и взаимодействие по оперативно реагиране. Фрегатата „Адмирал Макаров“ и патрулният кораб „Ярослав Мудрий“ се измъкнаха от ударите на условния противник и напреднаха в оперативното пространство в Средиземно море. Командването оцени положително резултатите от съвместните учения на ВМФ и руските ВКС.

Източник RBTH

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на