100 хил. долара чака изоставеният екипаж на кораб Nika Fortune във Варна

NIKA FORTUNE (IMO: 8933095), снимка: Maritime.bg

Очаквам нещата да се влошат със започването на зимния сезон. Тази мрачна прогноза направи в ефира на БНТ адвокат Христо Раев по повод изоставените моряци на кораб NIKA FORTUNE (IMO: 8933095), плаващ под флага на Палау.

Съдът бе арестуван на пристанищен терминал Варна – Запад, заради неплатени възнаграждения на екипажа. Корабособственик е базираната в РФ компания NIKA FORTUNE SHIPPING SA, сочи справка на Maritime.bg в система Equasis.

Във Варна са останали само трима души от 9-членния екипаж на построения през 1986 г. плавателен съд. Към момента „Пристанище Варна“ ЕАД им осигурява захранване, а неправителствени организации – провизии.

Корабът заема реално работещо корабно място, което ние не можем да използваме по предназначение и все още не се вижда някакво решение на въпроса, като това е един всеобщ проблем на всички пристанищни оператори“, добавя пред БНТ директорът на терминала Костадин Димитров.

Собственикът на плавателния съд е – Татяна Матвиевская, дължи на екипажа над 100 хиляди долара, съобщи БНТ. Моряците очакват корабът да бъде продаден, за да получат възнагражденията си.

Видео:

Последни новини

Последни новини

По света и у нас

САЩ продава торпеда на Тайван

Малко след полагането на клетва на президента на Тайван Цай Ингвен , правителството на САЩ обяви одобрение на нова сделка за доставка на оръжие за Тайпе. Ще бъдат доставени

ДАР ще следи за хибридни атаки

Депутатите разшириха правомощията на Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР). Промените в закона предвиждат разузнаването да следи за „хибридните атаки и асиметричните рискове

По света и у нас