K Line ще подкрепи развитието на материалната база на ВВМУ

Делегация от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ посети K Line, oсновен партньор на училището при осигуряването на практиката и реализацията на неговите обучаеми.

Обсъдено е досегашното коопериране на ВВМУ с К Line, както и нови възможности за извършване на специализирано обучение на български и украински офицери, работещи в компанията.

Японската K Line е заявила готовност да окаже съдействие на ВВМУ в процеса на пресертифициране от японското Министерство на земята, транспорта и инфраструктурата.

K Line се е ангажирала да окаже и допълнителна помощ за развитието на учебно-материалната база на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Maritime.bg припомня, че през 2012 година бяха открити две нови лекционни учебни зали във ВВМУ за 140 и 170 души, които бяха изградени с финансовата подкрепа на японската компания “K” LINE. Инвестицията надхвърля 130 000 евро, 10 000 евро от тях са събрани от офицери в компанията – възпитаници на морското училище.

През 2016 година японският гигант откри собствена академия в училището. В нея професионалната си квалификация повишават възпитаници на ВВМУ, както и служители на K-Line, които провеждат специализирани тренингови занятия.

Още по темата:

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини