K Line ще подкрепи развитието на материалната база на ВВМУ

Делегация от ВВМУ “Н. Й. Вапцаров” посети K Line, oсновен партньор на училището при осигуряването на практиката и реализацията на неговите обучаеми.

Обсъдено е досегашното коопериране на ВВМУ с К Line, както и нови възможности за извършване на специализирано обучение на български и украински офицери, работещи в компанията.

Японската K Line е заявила готовност да окаже съдействие на ВВМУ в процеса на пресертифициране от японското Министерство на земята, транспорта и инфраструктурата.

K Line се е ангажирала да окаже и допълнителна помощ за развитието на учебно-материалната база на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Maritime.bg припомня, че през 2012 година бяха открити две нови лекционни учебни зали във ВВМУ за 140 и 170 души, които бяха изградени с финансовата подкрепа на японската компания “K” LINE. Инвестицията надхвърля 130 000 евро, 10 000 евро от тях са събрани от офицери в компанията – възпитаници на морското училище.

През 2016 година японският гигант откри собствена академия в училището. В нея професионалната си квалификация повишават възпитаници на ВВМУ, както и служители на K-Line, които провеждат специализирани тренингови занятия.

Още по темата:

Последни новини

Последни новини

Румънските морски пристанища обявиха рекорден товарооборот

С 12% повече товари са обработили морските пристанища на Румъния за 2022 г., обявиха от румънската пристанищна администрация. В морските терминали са обработени общо 75,55

Турция започва активна експлоатация на газовите находища в Черно море до края на март

Турската държавна енергийна компания ТПАО обяви, че сондажният кораб Фатих е започнал да извършва нов сондаж в Черно море, предаде ТРТ. „Сондажният кораб Фатих започна

Турските кораби-електроцентрали могат да осигурят енергия за Украйна

Турската Karpowership подписа Меморандум за разбирателство с държавната "Енергийна компания на Украйна" (ЕКУ) за осигуряване на енергийни мощности. Един от дискутираните

Близо 19 млн. тона зърнени товари са изнесени от пристанищата на Украйна

Към 28 януари общият тонаж на зърно и други селскостопански продукти, изнесени от три украински пристанища, е 18 милиона 938 хиляди 131 тона. Общо 1371 кораба са получили

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент