Доклад: Ограничаване скоростта на корабоплаването

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Намаляване скоростта на корабите с около 20% ще осигури ограничаване на изхвърляните от корабоплаването парникови газове, както и ще донесе огромни ползи за здравето на хората.

Това е един от изводите на доклад, разработен от организацията „Seas at Risk“ (вижте по-долу).

Ако се достигне до глобално решение за намаляване скоростта на корабите, ще има преки ползи и за подводния свят, сочат изводите от изследването. Например – намаляване на подводния шум с 66% и намаляване на сблъсъците с китове със 78%.

Преговарящи от ООН ще се срещнат тази седмица в Лондон, за да обсъдят предложения за ограничаване вредите от корабоплаването над околната среда.

Доклад:

Multi_issue_speed_report

Междувременно Морската камара на Великобритания се обяви против всички предложения за намаляване скоростта на корабоплаването.

„Шипингът е гръбнак на международната търговия и предложенията за намаляване скоростта на корабите изглеждат някак несериозни. Ограничаване вредните емисии от корабоплаването следва да се постигне със стимулиране на техническите нововъведения в сектора“, коментира представител на организацията, обединяваща най-голяма част от морския бизнес на острова.

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Кап. Христо Христов: Моята нептунова поща още намира получатели по света

Какво го е накарало да използва нептуновата поща, за да хвърли в океана близо 60 стъклени шишета с писма и как  24 години по-късно  му се обаждат чак от Южна Африка, разказва