Какво правят моряците в интернет?

Наличието на интернет свързаност на борда на корабите е довело до спад на социалното взаимодействие между моряците в екипажите.

Това са отговорили 53% от 6 000 анкетирани моряци в изследване проведено от Futurenautics Maritime и KVH. Можете да се запознаете с цялостните изводи от изследването по-долу.

В същото време, според статистически данни на Inmarsat, 58% от моряците заявяват, че общото им благосъстояние е подобрено именно заради наличието на интернет.

Изследването на Futurenautics показва, че над половината от анкетираните използват интернет в кабините си, като се отчита 20% срив при социалното взамоидействие между моряците в общи помещения.

Какво правят моряците в интернет?

Според проучването на Futurenautics близо половин милион са морските лица, които имат достъп до интернет на борда на корабите, а за 200 000 от тях той е безплатен.

Данните на Inmarsat, с които Maritime.bg разполага (вижте по-долу) сочат, че 55% от моряците ползват интернет през мобилните си телефони, 26% през лаптоп, 12% ползват таблети, а 7% стационарни компютри на борда.

87% процента от всички морски лица ползват глобалната мрежата ежедневно. Под една десета са тези, които влизат в интернет веднъж месечно, а 10% ползват мрежата веднъж седмично.

Уебсайтът за видеосподеляне YouTube е най-посещаваният уеб ресурс от моряци, според статистиката на Fleet Xpress на Inmarsat. Следват го онлайн магазинът за софтуер GooglePlay и безплатното приложение за изпращане на незабавни криптирани съобщения WhatsUp.

Най-много интернет трафик моряците генерират за уеб сърфиране, според Inmarsat, а най-посещавани от кораби, според анализа на Futurenautics, са филипински новинарски сайтове и онлайн магазини.

14% от моряците генерират трафик за да бъдат във Facebook, според Inmarsat, 5% за да чатят, а 9% за да гледат видео онлайн.

Вижте двата документа по-долу.

Още по темата:

Документи:

Данни на Inmarsat

1415-Wei-Li-1

Изследването на Futurenautics Maritime и KVH:

Crew_Connectivity_2018_Survey_Report

Последни новини

Последни новини

За момента не са установени отклонения в качеството на водата на Черно море край Украйна

Разрушаването на стената на Каховската ВЕЦ на 6 юни 2023 г. заплашва с негативни последици за екосистемата на Черно море. Поради наводняването на крайбрежните зони има голяма

Evil Woman води след първия състезателен ден на Varna Channel Cup, днес яхтите влизат в канала море – езеро

Купата за канала, предлага днес на варненци невероятно зрелище, в което близо 40-те участващи яхти влизат в единствената за България, а и една от малките по света, канални