Магнатът Економу: Ние сме едни таксиметрови шофьори

Ние всички сме едни прославени таксиметрови шофьори.

Това е един от коментарите на гръцкия корабен магнат Джордж Економу в интервю по време на морска конференция в Ню Йорк.

Економу заявява, че не очаква „златната ера“ за гръцките корабособственици някога да се повтори. Коментарът му идва само седмици след като той свали от борсата своята компания DryShips, акциите на която се предлагаха 14 години.

Економу разказа, че в пика между 2006 г. и 2008 г. е имало дни, в които DryShips са реализирали по-големи борсови обеми от мастодонти като Google.

Но добави към историята си и срива, при който компанията му губи 99% от основния си капитал. Впрочем именно тези процеси доведоха до съдебни искове от страна на акционери, които твърдят, че са станали обект на борсова измама. Обвинения, които са напълно отхвърлени от самия Економу.

По глобалната тема, тресаща шипинга, за намаляване на емисиите, Економу заяви, че не е сред хората, вярващи че отговорът на стандартите, които IMO налага за 2030 г. и 2050 г., ще бъде LNG.

„На хоризонта няма абсолютно нищо, само приказки. Не мисля, че някой изобщо знае кое ще е следващото гориво. Сигурно е само, че това е проблем и той няма да бъде решен бързо“, подчерта той.

По думите му, ако сега беше млад, щеше да се развива в сферата на изкуствения интелект и информационните технологии, а тези, които искат да влязат в морската индустрия, Економу съветва: „Трябва наистина да обичате това, за да го правите, иначе няма да сте успешни“.

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини