Голяма рокада в Maersk и MSC

В началото на седмицата стана ясно, че главният оперативен директор на MAERSK Сорен Тофт напуска по собствено желание поста си.

Вчера той заяви, че е решил да поеме управлението на друга компания, но не назова нейното име, коментирайки, че напуска датският гигант с „добри чувства и усмивка на лице“.

В края на седмицата вече е почти сигурно, според датски издания, че 45-годишният Тофт ще получи изключително висок пост в основния конкурент на MAERSK – MSC.

Очаква се номинацията му да бъде обявена през следващата седмица от базираната в Швейцария корпорация MSC.

В момента главен изпълнителен директор на MSC е Диего Апонте, който е син на контролиращия компанията Джанлуиджи Апонте.

Медии в Дания коментираха в началото на седмицата, че Тофт напуска толкова скорострелно, тъй като е получил „предложение, на което не може да откаже“ от конкурент, посочвайки MSC, CMA CGM и Hapag-Lloyd.

„Трябва да съм изпълнителен директор и сега имам тази възможност и предложение, за което мисля от доста дълго време“, заяви Тофт пред в-к „Borsen“. Тофт беше двигателят на интегацията на Hamburg Sud в Maersk.

Пред медии, главният изпълнителен директор на Maerks Сорен Скоу коментира, че „ще е необходима най-малко седмица, за да се справят с настъпилата ситуация“.

Допълнение (18.11.2019):

Днес стана ясно, че Диего Апонте ще поеме поста председател на борда на директорите от своя баща Джанлуиджи Апонте, което отваря пътя на Тофт към поста – изпълнителен директор на MSC.

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на