Русия провежда мащабно военноморско учение в Черно море

Русия започна провеждането на учения в Черно море, в които участват кораби и самолети, съобщава пресслужбата на Черноморския флот.

„Повече от 10 кораба на Черноморския флот излязоха на море от базите на Севастопол и Новоросийск, за да проведат съвместни учения с ракетни и артилерийски стрелби“, се казва в съобщение до РИА Новости.

В учението участват фрегатата „Адмирал Есен“, малкият ракетен кораб „Вишний Волочьок“, големият десантен кораб „Азов“, миночистачите „Турбинист“, „Ковровец“ и корабите от спомагателен флот.

По време на ракетните и артилерийските стрелби екипажите на корабите ще отработват военноморски бой, търсене и унищожаване на подводница, откриване и нанасяне на удари по крайбрежен команден пункт и отблъскване на атака от атакуващ от въздуха условен враг.

В маневрите на корабите на Черноморския флот ще участват изтребители Су-30СМ, се казва още в информацията, предаде Дарик.

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на