40 хил. нови работни места в офшорната вятърна индустрия на САЩ

Най-малко 40 000 нови свободни работни места ще създаде американската офшорна вятърна индустрия, пише в доклад на Министерството на енергетиката на САЩ.

Според анализите на енергийното министерство, към момента щатите не са способни да отговорят на очакваното търсене.

Ще бъдат открити хиляди работни места за моряци, инженери, техници и мениджъри в този сектор.

Щатите вече планират фондова програма в размер на 25 млн. щ. долара, която да подкрепи избрани учебни заведения, за да се създадат подходящи условия за подготовка на бъдещите специалисти.

Енергийното министерство подчертава в своите анализи, че единствено Морската академия на Масачузетс готви морски специалности за офшорната вятърна индустрия, а останалите академии трябва в кратки срокове да разработят свои учебни програми.

Министерството изтъква, че за запълване на новооткритите позиции ще бъдат наемани и висококвалифицирани чуждестранни морски лица.

Последни новини

Последни новини

Черно море – Бриз: Разрушиха ни 60-годишен мост, който ние сме градили и дейността ни спира

Ръководството на варненския ветроходен клуб "Черно море - Бриз" твърди, че част от 60-годишен мост на брега на езерото е разрушен. Буквално е строшен и целостта му е нарушена.

Лавров: Присъствието на американски кораби в Черно море е придружено от агресивна реторика

Снимката е илюстративна. Американското посолство в Анкара е уведомило Турция за отмяна на преминаването на два кораба от Военноморските сили на САЩ през Босфора към Черно море,