Повторен опит за продажба при по-ниска цена на НИК „Проф. Ал. Вълканов“

НИК "Проф. Ал. Вълканов", снимка: Maritime.bg
НИК „Проф. Ал. Вълканов“, снимка: Maritime.bg

С близо 8 хил. лева е намалена първоначалната цена, за която Институтът по рибни ресурси продава на търг научно-изследователския кораб „Проф. Ал. Вълканов“. Първият търг се е провалил.

Преди два дни трябваше да се състои търг, на който плавателният съд да бъде продаден. Очевидно това не се случи, а от Института не посочиха каква е причината затова. Вероятно са липсвали кандидати, тъй като тогава първоначалната цена бе 112 032 с ДДС, а сега обявената сума е 104 189 лв. с ДДС.

Повторният търг е предвиден да се проведе на 4-и декември от 13:00 часа в сградата на Аквариума на бул. „Приморски“ 4, съобщи Морето. Участниците трябва да внесат депозит 10% от стойността на кораба без ДДС.

Огледи могат да се извършват всеки работен ден от 23-и ноември до 3-и декември от 9 до 16 часа на рибарско пристанище кв. „Аспарухово“.

Научноизследователският кораб „Проф. Александър Вълканов“ е построен през 1979 г. в Астрахан (Русия). С него българските учени са извършвали постоянен мониторинг по крайбрежието и в откритата част на Черно море. Плавателният съд е изведен от активна ескплоатация от 2012 г. Материалът на корпуса е от стомана. Габаритната дължина на съда е 33.97 м, широчината – 7 м, височината на борда е 3.66 м, а газенето – 2.66 м.

Вижте още
error: Защитено съдържание! Ако желаете да копирате този материал, се свържете с нас на адрес: news@maritime.bg