Повторен опит за продажба при по-ниска цена на НИК „Проф. Ал. Вълканов“

НИК "Проф. Ал. Вълканов", снимка: Maritime.bg
НИК „Проф. Ал. Вълканов“, снимка: Maritime.bg

С близо 8 хил. лева е намалена първоначалната цена, за която Институтът по рибни ресурси продава на търг научно-изследователския кораб „Проф. Ал. Вълканов“. Първият търг се е провалил.

Преди два дни трябваше да се състои търг, на който плавателният съд да бъде продаден. Очевидно това не се случи, а от Института не посочиха каква е причината затова. Вероятно са липсвали кандидати, тъй като тогава първоначалната цена бе 112 032 с ДДС, а сега обявената сума е 104 189 лв. с ДДС.

Повторният търг е предвиден да се проведе на 4-и декември от 13:00 часа в сградата на Аквариума на бул. „Приморски“ 4, съобщи Морето. Участниците трябва да внесат депозит 10% от стойността на кораба без ДДС.

Огледи могат да се извършват всеки работен ден от 23-и ноември до 3-и декември от 9 до 16 часа на рибарско пристанище кв. „Аспарухово“.

Научноизследователският кораб „Проф. Александър Вълканов“ е построен през 1979 г. в Астрахан (Русия). С него българските учени са извършвали постоянен мониторинг по крайбрежието и в откритата част на Черно море. Плавателният съд е изведен от активна ескплоатация от 2012 г. Материалът на корпуса е от стомана. Габаритната дължина на съда е 33.97 м, широчината – 7 м, височината на борда е 3.66 м, а газенето – 2.66 м.

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на