Рибари искат музей в „Ченгене скеле“

За създаването на музей на Черно море в рибарското селище „Ченгене скеле“ край Бургас настояват от рибарското сдружение „Бриз“. Те са входирали писмо в Общински съвет – Бургас, което ще бъде разгледано на първото официално заседание на местния парламент през новия му мандат. 

Бъдещият музей трябва да се намира в непосредствена близост до новоизграденото рибарско пристанище. Идеята е в него посетителите да могат да се запознаят с историята на Черно море. Обектът е решен като група от преместваеми павилиони, свързани чрез ажурна конструкция от метални профили и дървени ламели. Материалите са избрани така, че цялостната визия да хармонизира със заобикалящата среда – метал, дърво и стъкло. 

От рибарското сдружение смятат, че инициативата ще спомогне за утвърждаването на Бургас като регионален културен център и популяризирането му като туристическа дестинация. 

В писмото се моли за становище от страна на община Бургас, откъдето трябва да кажат дали проектното предложение е в съответствие с плана за развитие на територията.  

Източник e-Burgas

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент