Американският флот се видя в чудо с новите униформи

Нерешим за момента проблем създаде новоприета униформа на Военноморските сили на САЩ.

Военните моряци на щатите вече ще носят „горски“ камуфлаж, въведен с модел униформа NWY тип 3, който ползват и други родове войски.

Големият проблем, според моряци от флота, е преместването на вензелите, показващи рода войска, в централната част на униформата между гърдите.

Това създава проблеми за жените във флота, които твърдят, че им е неудобно да бъдат гледани именно между гърдите, за да бъде установен рангът им, коментира вицеадмирал Джон Ноуел.

Според американските военни моряци, новата униформа е с такъв дизайн, който дори не позволява установяване на ранга от метър разстояние.

Друг проблем на униформата е, че е лесногорима и флотът практически е забранил носенето й при действия на море.

Моряците в САЩ дори се шегуват, че цветът й се слива толкова добре с този на океана, когато се изпълняват задачи на море, че „моряците стават практически невидими“.

Освен това, според NavyTimes, флотът е премахнал и други отличителни знаци, посочващи ранга, заменяйки ги с трудноразличимо лого, представляващо котва и орел. Причината за тази мярка е да се пестят средства.

От командването на флота заявяват, че към момента не могат да решат проблема и все още се търси решение, за което ще е необходимо време.

Последни новини

Последни новини

По света и у нас

Премиерът Бойко Борисов настоява за сваляне на охраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски

Министър-председателят Бойко Борисов призовава изпълняващият длъжността в момента началник на Националната служба за охрана да свика незабавно, още днес, комисията по член 23

Работодатели и самоосигуряващи се от транспорта могат да получат 290 лв. месечно за запазване на заетостта на…

Работодатели и самоосигуряващи се лица от секторите „Транспорт“, „Хотелиерство и ресторантьорство“ и „Туризъм“, чиито приходи са намалели с не по-малко от 20% за определен период,

По света и у нас