Китак Лим започва втори мандат на върха в IMO

Втори 4-годишен мандат ще изпълни настоящият генерален секретар на Международната морска организация – Китак Лим, реши Асамблеята на организацията, която одобри избора му.

Южнокореецът Китак Лим спечели втори мандат начело на Международната морска организация (IMO) през миналата година без сериозно противопоставяне. Южнокорейският морски дипломат получи подкрепата на 40 страни-членки на IMO.

Новият мандат на бившия директор на пристанищната администрация в Пусан стартира от 1 януари догодина.

Първият мандат на осмия генсек на организацията ще бъде запомнен с амбициозните екологични инициативи, довели до IMO 2020, Конвенцията за управление на баластните води, Полярния кодекс и много други.

Китак Лим е роден на 22 януари 1956 г. в Южна Корея. Завършва Морския университет на Корея (KMOU) през 1977 г. Работил е в състава на корейските Военноморски сили както и в Sanko Shipping Co. Започва работа в Корейската морска и пристанищна администрация през 1985 г. Заемал е дипломатически постове, бил е директор и на бюрото по морска безопасност на корейското транспортно министерство. През 2012 г. става президент на Пристанищната власт в Пусан.

Последни новини

Последни новини

За момента не са установени отклонения в качеството на водата на Черно море край Украйна

Разрушаването на стената на Каховската ВЕЦ на 6 юни 2023 г. заплашва с негативни последици за екосистемата на Черно море. Поради наводняването на крайбрежните зони има голяма

Evil Woman води след първия състезателен ден на Varna Channel Cup, днес яхтите влизат в канала море – езеро

Купата за канала, предлага днес на варненци невероятно зрелище, в което близо 40-те участващи яхти влизат в единствената за България, а и една от малките по света, канални