ГЕРБ-адмирал за 30-годишните минни ловци: Рязко ще повишат способностите на флота

Закупуването на два минни ловци ще повиши рязко способностите на ВМС.

Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ вицеадмирал Пламен Манушев по време на дебатитет по ратификацията на договора за доставка на закупуване на два минни ловеца, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Двата минни ловци са кораби, предназначени специално за борба с мини. Имаме един такъв кораб, който беше подарен от Белгия заедно с трите белгийски фрегати. Корабът е напълно оперативен, усвоен“, каза още вицеадмирал Манушев. По думите му ВМС имат сериозна нужда от промяна на противоминните си сили.

„С тези, които разполагаме, те са съветско производство, миночистачи, които са на привършване на жизнения си цикъл. ВМС като една балансирана система трябва да има такива сили“, каза още Манушев.

Според него тези сили трябва да бъдат развивани.

Вижте още:

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на