ГЕРБ-адмирал за 30-годишните минни ловци: Рязко ще повишат способностите на флота

Закупуването на два минни ловци ще повиши рязко способностите на ВМС.

Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ вицеадмирал Пламен Манушев по време на дебатитет по ратификацията на договора за доставка на закупуване на два минни ловеца, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Двата минни ловци са кораби, предназначени специално за борба с мини. Имаме един такъв кораб, който беше подарен от Белгия заедно с трите белгийски фрегати. Корабът е напълно оперативен, усвоен“, каза още вицеадмирал Манушев. По думите му ВМС имат сериозна нужда от промяна на противоминните си сили.

„С тези, които разполагаме, те са съветско производство, миночистачи, които са на привършване на жизнения си цикъл. ВМС като една балансирана система трябва да има такива сили“, каза още Манушев.

Според него тези сили трябва да бъдат развивани.

Вижте още:

Последни новини

Последни новини

По света и у нас

Премиерът Бойко Борисов настоява за сваляне на охраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски

Министър-председателят Бойко Борисов призовава изпълняващият длъжността в момента началник на Националната служба за охрана да свика незабавно, още днес, комисията по член 23

Работодатели и самоосигуряващи се от транспорта могат да получат 290 лв. месечно за запазване на заетостта на…

Работодатели и самоосигуряващи се лица от секторите „Транспорт“, „Хотелиерство и ресторантьорство“ и „Туризъм“, чиито приходи са намалели с не по-малко от 20% за определен период,

По света и у нас