Бреговата охрана на Япония "пенсионира" китайски дронове

Всички произведени в Китай дронове, които използва Бреговата охрана (БО) на Япония, ще бъдат изведени от експлоатация през следващата година.

Японската БО ползва безпилотни летателни апарати при операции за търсене и спасяване, както и при рутинно наблюдение на акваторията.

Причина за мярката са притеснения, свързани с информационната сигурност. Бреговата охрана спира да работи и с технически средства, произведени от Huawei.

Неотдавна подобно решение взе и Военното министерство на САЩ, но допусна такива апарати да бъдат закупувани „при неотложна необходимост“, а китайски дронове все още се използват в различни операции на американския флот и Брегова охрана.

Последни новини

Последни новини

Черно море – Бриз: Разрушиха ни 60-годишен мост, който ние сме градили и дейността ни спира

Ръководството на варненския ветроходен клуб "Черно море - Бриз" твърди, че част от 60-годишен мост на брега на езерото е разрушен. Буквално е строшен и целостта му е нарушена.

Лавров: Присъствието на американски кораби в Черно море е придружено от агресивна реторика

Снимката е илюстративна. Американското посолство в Анкара е уведомило Турция за отмяна на преминаването на два кораба от Военноморските сили на САЩ през Босфора към Черно море,