Моряк уби капитан на бълкер

Капитанът на бълкер INCE KARADENIZ (IMO: 9446192) е убит по особено жесток начин от член на машинната команда на кораба, плаващ под флага на Турция.

Причина за смъртта на 42-годишния капитан стават множество пробождания с нож.

Той е нападнат от 32-годишния моторист на кораба, част от флота на турската „Ince Shipping“, а случаят е от края на миналата година, предаде местната телевизия ODA.

Въпросният моторист е проявявал особено притеснителни и показателни депресивни и на моменти шизофренични поведенчески състояния, твърдят пред телевизията членове на екипажа.

Моряк от INCE KARADENIZ заявява, че капитанът е бил решен да свали въпросния моторист в предходно пристанище, заради поведението му, но в крайна сметка решава да му даде последен шанс.

Точно тогава, на 20 декември, във водите на Индийския океан, мотористът се качва на мостика, където на вахта е третият помощник-капитан.

С викове той иска капитанът да бъде извикан на мостика, а след като помощникът отказва, нападателят се насочва към кабината му.

Именно там мотористът му нанася голям брой прободни удари с нож, ранявайки и други двама моряци, опитващи да го овладеят.

След това, твърди турската телевизия, подивелият моторист се обръща към главния механик с думите: „Ти си следващият!“.

Останалите моряци от екипажа успяват да неутрализират нападателя и го предават на властите в Шри Ланка.

Неутрализираният убиец на 42-годишния капитан:

Последни новини

Последни новини

Ученици от Морската гимназия във Варна започнаха практика на „Академик“

Снимка: Морски вестник Започнаха летните практики във Варненската морска гимназия „Св. Николай Чудотворец“. След либерализирането на правилата стана възможно и провеждането на

По света и у нас

Работодатели и самоосигуряващи се от транспорта могат да получат 290 лв. месечно за запазване на заетостта на…

Работодатели и самоосигуряващи се лица от секторите „Транспорт“, „Хотелиерство и ресторантьорство“ и „Туризъм“, чиито приходи са намалели с не по-малко от 20% за определен период,

Препоръки към българските граждани при пътувания към ЕС от трети страни

Във връзка с продължаващите ограничения при пътуване от трети страни към държави – членки на Европейския съюз, препоръчваме на сънародниците ни, пътуващи от България към страни от

По света и у нас