Роднините на задържаните в Гърция моряци готвят протести

Митинги подготвят роднини на задържаните в Гърция моряци от кораба “Ина”, пише “Черно море”.

Към момента само един българин продължава да е в ареста – 68-годишният Недялко Петров. Останалите ни сънародници са освободени под гаранция, но са им отнети всички документи, което прави прибирането им в България невъзможно.

Роднините на моряците, които са в Гърция още от 22 юни т.г., са категорични, че ако в най-скоро време няма развитие по казуса, ще излязат на протест в столицата.

“Безхаберието е пълно. Няма никакви новини – нито лоши, нито добри. Това е недопустимо, трябва да се направи нещо по въпроса!”, категорична е Светлана Стоянова, съпруга на един от моряците.

На сувенирния пазар във Варна е подета и подписка в подкрепа на освобождението на задържаните зад граница. Пунктът се забелязва отдалеч заради голям плакат с надпис: “Да не допуснем нова трагедия като тази в Либия!

До момента има събрани над 4000 подписа, като пунктът ще остане там до края на месеца. Подписите се събират лично от сина на все още задържания под арест Недялко Петров – Христо.

“Нямаме никаква връзка с баща ми. Той е възрастен човек, много се страхуваме за него. Липсата на всякакви усилия от страна на правителството за излизане от ситуацията е престъпна”, категоричен е Христо Петров.

В Бургас и София също текат подписки. В Бургас са събрани около 10 000 подписа, а за София все още няма налична информация.

maritime.port.bg – България

Последни новини

Последни новини

В Морско училище представиха нова специалност – „Национална и регионална морска сигурност“

Новата специалност във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – „Национална и регионална морска сигурност“, бе представена официално пред военнослужещи, цивилни и курсанти и студенти.

Виждали ли сте потъналите кораби във Варненското езеро? Община Варна сега разбра за тях, плаща 30 хил. лева за огледи

Община Варна се готви да плати малко над 29 хил. лева на частни фирми, които сами предлагат обследване на потънали кораби във водите на Варненското езеро, макар пълна информация

Модерна рибовъдна ферма създадоха по Програмата за морско дело и рибарство в язовир „Клокотница“

От традиционно рибно стопанство, каквото представляват всички зарибени вътрешни водоеми, наемателят на язовир „Клокотница“, „Водно строителство - Хасково“ АД, успява да създаде и

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент