Специални мерки в пристанищата на Китай заради коронавируса

Моряците да напускат корабите в пристанища на Китай, ако това е изключително наложително.

Това е една от препоръчителните мерки на местните власти за защита на морските лица от коронавируса в Китай, включително с цел неразпространяването му.

Морските лица са съветвани и да носят маски при работа на палубата и контакт с пристанищни служители и работници.

Екипажите незабавно трябва да докладват на местните власти, ако са налични симптоми или дори съмнения за заразен моряк на борда.

Китайските служби съветват морските лица да увеличат честотата при осигуряване на лична хигиена, да избягват всякакъв контакт с лица, показващи симптоми на грип.

Установени са заразени с опасния вирус в пристанищните градове Шанхай, Гуанджоу, Шенжен и Тиендзин.

Пристанищните власти в Сингапур предприеха мерки за докладване на всеки случай на морско лице с повишена телесна температура. Подобни мерки са приложени и в Кувейт. В тези страни е възможна и бордова медицинска проверка.

Китайските служби предупреждават, че типичните симптоми на коронавируса включват треска, кашлица, затруднено дишане и умора.

Местни специалисти съветват подобни морски лица да бъдат незабавно изолирани от екипажа, а властите уведомени своевременно.

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Кап. Христо Христов: Моята нептунова поща още намира получатели по света

Какво го е накарало да използва нептуновата поща, за да хвърли в океана близо 60 стъклени шишета с писма и как  24 години по-късно  му се обаждат чак от Южна Африка, разказва