Специални мерки в пристанищата на Китай заради коронавируса

Моряците да напускат корабите в пристанища на Китай, ако това е изключително наложително.

Това е една от препоръчителните мерки на местните власти за защита на морските лица от коронавируса в Китай, включително с цел неразпространяването му.

Морските лица са съветвани и да носят маски при работа на палубата и контакт с пристанищни служители и работници.

Екипажите незабавно трябва да докладват на местните власти, ако са налични симптоми или дори съмнения за заразен моряк на борда.

Китайските служби съветват морските лица да увеличат честотата при осигуряване на лична хигиена, да избягват всякакъв контакт с лица, показващи симптоми на грип.

Установени са заразени с опасния вирус в пристанищните градове Шанхай, Гуанджоу, Шенжен и Тиендзин.

Пристанищните власти в Сингапур предприеха мерки за докладване на всеки случай на морско лице с повишена телесна температура. Подобни мерки са приложени и в Кувейт. В тези страни е възможна и бордова медицинска проверка.

Китайските служби предупреждават, че типичните симптоми на коронавируса включват треска, кашлица, затруднено дишане и умора.

Местни специалисти съветват подобни морски лица да бъдат незабавно изолирани от екипажа, а властите уведомени своевременно.

Последни новини

Последни новини

За момента не са установени отклонения в качеството на водата на Черно море край Украйна

Разрушаването на стената на Каховската ВЕЦ на 6 юни 2023 г. заплашва с негативни последици за екосистемата на Черно море. Поради наводняването на крайбрежните зони има голяма

Evil Woman води след първия състезателен ден на Varna Channel Cup, днес яхтите влизат в канала море – езеро

Купата за канала, предлага днес на варненци невероятно зрелище, в което близо 40-те участващи яхти влизат в единствената за България, а и една от малките по света, канални