9 пасажери и моряк с коронавирус на пътнически кораб

Най-малко 10 пасажери на борда на пътническия кораб DIAMOND PRINCESS (IMO 9228198) са заразени с коронавирус.

Това съобщиха властите в Япония, цитирани от местни медии.

Съдът с над 3700 души на борда е под карантина в пристанище Йокохама

Двама австралийци са сред десетте души, които са с положителен тест, потвърдиха от круизната компания Carnival. Останалите заразени са трима японци, трима жители на Хонконг, един американец и филипинец от екипажа. Пациентите, които са на възраст между 50 и 80 г., са приети в местни болници.

Собственикът на кораба Princess Cruises съобщи, че 3711 души са на борда, 2666 гости и 1045 екипаж. Половината от пътниците са от Япония, на кораба има също 223 австралийци.

Не е ясно дали японските здравни власти планират да изследват други пътници, пише news.bg. Пътниците на кораба ще трябва да останат 14 дни, максималният инкубационен период за респираторното заболяване, което уби 490 души в Китай и разболя повече от 23 000.

Междувременно от здравното ведомство на Хонконг съобщиха, че 30 души от екипажа на круизния кораб World Dream, който е акостирал в Хонконг, имат симптоми на коронавирус. В момента се изследват 1800 пътници и екипажът на борда на кораба.

Последни новини

Последни новини

Подписахме Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество с Пакистан

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и посланикът на Ислямска република Пакистан Н. Пр. Мариам Афтаб подписаха Меморандум за разбирателство за