"Прибой" се завърна от задгранично плаване

Завърши участието на базов миночистач „Прибой” от състава на флотилия бойни и спомагателни кораби – ВМС  във втората постоянна противоминна група на НАТО – SNMCMG2.

Плаването се проведе в периода 15.01-04.02.2020 г. в акваторията на Черно море.  По време на 20 дневното си участие в групата базов миночистач „Прибой” посети пристанищата Констанца, Варна и Ерегли.

Във  противоминната  група на НАТО, освен базов миночистач „Прибой” участваха корабите ROS “BALESCU” от ВМС на Република Румъния, TCG “AKCAY” от ВМС на Република Турция и FGS “FULDA” от ВМС на Германия. 

За времето на задграничното си плаване базов миночистач „Прибой” с командир капитан III ранг Христо Гинев проплава близо 1800 морски мили и успешно изпълни всички поставени задачи. Заедно с останалите кораби от групата корабът участва в отработването на следните упражнения:

– Провеждане на кораби през предварително протрален канал;

– Борба с астиметрични заплахи;

– Разписание по приемане и предаване на леки товари и поща на море;

– Тактическо маневриране;

– Оказване на помощ на аварирал кораб;

– Провеждане на радио-сигнални учения.

           На 4 февруари базов миночистач „Прибой” извърши преход и застана в пункт за базиране Бургас.

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Кап. Христо Христов: Моята нептунова поща още намира получатели по света

Какво го е накарало да използва нептуновата поща, за да хвърли в океана близо 60 стъклени шишета с писма и как  24 години по-късно  му се обаждат чак от Южна Африка, разказва