674 кораба са нарязани през 2019 година

674 кораба са изведени от експлоатация чрез нарязване на подстандартни корабни режища за миналата година, съобщиха пред Maritime.bg от неправителствената организация „Shipbreaking platform“.

469 от тези съдове са нарязани на три плажа в Бангладеш, Индия и Пакистан.

„Бангладеш остава предпочитано сметище за излезли от експлоатация кораби. Известни са непоправимите щети над околната среда, причинени от подстандартните мръсни практики при нарязване на кораби на тези режища, но печалбата остава единствен решаващ фактор за корабособствениците“, коментира Ингвилд Йенсен, основател и директор на неправителствената организация.

Най-малко 26 са загиналите работници на корабните режища в района. 24 са загиналите на плажа на Чатограма (Читагонг).

Отчетен е най-голям ръст за 9 години на подобни инциденти в Бангладеш.

Най-малко 34 други работници на подстандартни режища са тежко пострадали през миналата година, подчертават от организацията.

Вижте още тук

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на