ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА МОРЯЦИ ПО ВРЕМЕ
НА COVID-19 ПАНДЕМИЯТА (обновено)

Наш капитан: Корабът няма да мръдне метър, докато не ни платят заплатите

Български и чужди моряци са оставени с месеци без изплатени трудови възнаграждения.

Това сигнализира пред Maritime.bg к.д.п. Светлозар Собаджиев от борда на плаващия под панамски флаг бълкер ELEEN ARMONIA (IMO: 9407495).

Корабът е собственост на OCM MARITIME DREAM LLC, според справка в система Equasis, и се менажира от базираната в София „Метеор Мениджмънт България“.

Кап. Собаджиев обясни, че на борда има петима български моряци, които от няколко месеца не са получавали възнаграждения, а останалият екипаж е смесен, но мъжете също не са получавали заплати.

По думите му вероятно има хора, които чакат своите възнаграждения от август м.г. насам.

„Изплатени до декември са единствено възнагражденията на кадета на борда и фитера“, заяви още кап. Собаджиев. Лично той очаква заплатите си за ноември, декември и януари. Подобно е положението и с останалите български моряци.

„Корабът няма да мръдне и метър, докато не си получим заплатите до 31 януари. Предстои да сигнализираме администрацията в Панама за тази подигравка с нас, ще арестуваме всички кораби на компанията“, закани се кап. Собаджиев.

По думите на капитана, положението е такова и на останалите кораби на компаниите от групата.

Maritime.bg се свърза с един от съуправителите на „Метеор Мениджмънт България“. Той отказа да изрази позиция на своята компания в телефонен разговор, но категорично отрече ситуацията да е пресъздадената от моряците.

„Ще ви отговорим с точни данни и цифри, които показват, че нещата не са такива“, обещаха от българската компания.

Очаквайте продължение….

Последно по темата:

Вижте още