Български механик от кораб на Navios почина в Китай

Починал е 53-годишен български механик, част от екипажа на плаващия под флага на Панама бълкер NAVIOS CELESTIAL (9496226).

Информацията е на близките на мъжа, родом от Поморие, а случаят е от 9 ноември м.г., когато съдът е бил в Китай.

Пред сайта Флагман, близките на българския моряк твърдят, че все още не могат да приберат тялото му от Китай, където според документите, с които разполагат, той получава инфаркт.

Семейството на механика се съмнява в обявената причина за смъртта му, предполагайки, че най-вероятно става дума за трудова злополука, прикрита от работодателя.

Във фаталния ноемврийски ден Георги се е свлякъл изведнъж на палубата. Това се е случило в 12:03 часа. 5 минути по-късно на мястото е започнало пренасянето на пациента до брега, за да му бъде оказана лекарска помощ. Механикът вече бил в безсъзнание. В 12.15 часа морякът е качен на линейка и откаран в болница, а малко след пристигането в най-близкото здравно заведение в Жушан, българинът е починал от внезапна сърдечна недостатъчност.

„Съпругът ми беше здрав, наскоро бе преминал серия от изследвания. Той никога не е страдал от сърдечни проблеми. Останах озадачена. Поискахме от посредническата агенция и от застрахователите на корабособственика да се извърши аутопсия, но до този момент все още не са си предоставили никакви резултати“, разказа вдовицата.

По думите й са й изпратени и документи, чиято автентичност обаче е много съмнителна. Смъртният акт, например, е напечатан на компютър и липсват каквито и да е реквизити, а т.нар. „протокол от разследването“ описва хипотетично ситуацията на кораба, но няма никакви доказателства, че това е документ от властите в Китай.

Maritime.bg се свърза с пресслужбата на гръцката NAVIOS, но към момента няма официална позиция от компанията.

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Кап. Христо Христов: Моята нептунова поща още намира получатели по света

Какво го е накарало да използва нептуновата поща, за да хвърли в океана близо 60 стъклени шишета с писма и как  24 години по-късно  му се обаждат чак от Южна Африка, разказва