Поемат частично разходите на наши фирми за най-голямото изложение за корабостроене

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) поема частично разходите на родни фирми от морската индустрия за участие в най-голямото и значимо изложение в областта на корабостроенето в света SMM.

Това съобщи пред Maritime.bg Траян Трендафилов, главен експерт в отдел „Международни изложби и конференции“ на агенцията.

SMM 2020 ще се проведе в периода 08 – 12.09.2020, гр. Хамбург, Германия.

Международното изложение SMM се провежда веднъж на две години от 1963 г. и е най-голямото и значимо изложение в областта на корабостроенето в света. В последното издание през 2018 г., са участвали над 2 249 изложители и над 45 604 делови посетители. С национални щандове са били представени над 67 държави.

Обхватът на SMM включва морски транспорт, морски съдове, вътрешното корабоплаване, драгиране, риболовни кораби, военни кораби, строителни съдове, яхти, корабостроене, ремонт и реконструкция, електроника, комуникации и навигация, опазване на околната среда и спомагателни системи др.

SMM 2020 предлага изключително задълбочена програма. Поредица от конференции, дебати, майсторски класове и нетуъркинг събития ще позволят споделянето на ноу-хау и експертен опит по високо ефективен начин. В рамките на изложението ще се дават и различни награди за постижения в областта.

Предприятията, които кандидатстват за финансиране трябва да не участват за собствена сметка в изложението и да притежават Код на икономическа дейност (КИД) в областта.

Агенцията поема разходите за наем на изложбена площ, проектиране и изграждане на щанд, оборудване и обзавеждане на изложбеното място, регистрация на изложителите, медийни такси, както и за услуги, свързани с консумативи и други в рамките на утвърдения бюджет.

Фирмите, одобрение за участие в SMM 2020, следва да поемат част от разходите.

Дружествата трябва да поемат 15 % от разходите за наем на площ, изграждане конструкция на щанда, регистрационни (медийни) такси и др. за първо участие на предприятието в организирани от ИАНМСП участия в международни изложби в чужбина с крайна сума – 2 400,00 лв.

20 % от разходите за второ или трето участие на предприятието в организирани от агенцията участия или сума в размер на – 3 200,00 лв. или 25 % от разходите за повече от три участия на предприятието в организирани от агенцията участия с крайна сума – 4 000,00 лв.

При интерес за участие в SMM, следва най-късно до 25.02.2020 г. (вкл.), родните фирми да изпратят изискуемите документи, обясниха от агенцията.

Повече подробности и информация за процеса по кандидатстване

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Кап. Христо Христов: Моята нептунова поща още намира получатели по света

Какво го е накарало да използва нептуновата поща, за да хвърли в океана близо 60 стъклени шишета с писма и как  24 години по-късно  му се обаждат чак от Южна Африка, разказва