Уволниха командира на атомна подводница на САЩ, имал връзка със съпругата на подчинен

В средата на 2018 година Военноморският флот на САЩ уволни командира на подводницата от клас Лос Анджелис USS MONTPELIER (SSN-765).

Тогава от командването на флота съобщиха само, че причина за мярката е „загуба на увереност в способността му да командва“.

В края на декември м.г. бившият вече командир на атомната подводница Уилям Суонбек се е признал за виновен по обвиненията срещу себе си, станали причина за преждевременно прекратяване на кариерата му, съобщи „Task & Purpose“.

Изданието твърди, цитирайки документи от специалното дело срещу Суонбек, че основна причина за проблемите му е

неподходяща връзка със съпругата на негов подчинен.

Американският специализиран съд решава, че това поведение е непристойно за офицер и джентълмен, както и в нарушение на забраната за връзки във флота, осъждайки бившия командир да плаща 1 500 долара месечно в период от 11 месеца.

Maritime.bg припомня, че през 2012 г. подводница USS MONTPELIER се сблъска с друг американски боен кораб USS SAN JACINTO. Причина за сблъсъка стана изплаване на перископна дълбочина на около кабелт пред кораба.

Вижте тук:

Последни новини

Последни новини

Инцидент с подводница в Южна Африка, загинаха трима, сред тях една от малкото жени-подводничари в страната

Трима подводничари загинаха при инцидент с подводница MANTHATISI от състава на Военноморските сили на Южна Африка. Седем моряци падат зад борда на подводната лодка по